Friday, January 29, 2010

Rosli Hanya Mampu tersenyum!!!

Tanjung Malim: Itulah reaksi pertama yang ditunjukkan oleh Rosli apabila pasukan futsalnya  catalyst FC tewas mengejut di tangan pasukan senior 2-3 lewat malam tadi. Rosli perlu menyalahkan dirinya sendiri apabila lebih kurang lima kali percubaan tersasar dan kasutnya tercabut namum beliau perlu bersyukur kerana kasutnya tidak mengenai pemain lain.Menurut Ali hardi rakan sepasukan Rosli pasukan Catalyst FC bermain dengan dengan cukup baik cuma hanya nasib tidak menyebelahi kita,namum awas kerana dua awang import dari  maxico dan sepanyol tidak dapat diturunkan kerana mempunyai komitmen lain.
Secara keseluhannya Pasukan kita mengawal hampir 65% penguasaan bola namum kelalaian diminit akhir membawa padah walaupun memiliki penjaga gol bertaraf Van der Sar, iaitu Sapa lagi kalau bukan Fauzie.
 Gol pertama Catalyst FC muncul pada minit ke 25 apabila Ali hardi bijak memperdayakan barisan pertahan lawan untuk membuka gol pembukaan perlawanan.Seterusnya gol kedua hadir pada minit ke 34 perlawanan menerusi pemain harapan Catalyst FC iaitu Rosli Napi apabila menyambut bola muntah setelah Penjaga gol lawan gagal menahan bola dengan kemas.
Namum Kedudukan Yang agak selesa 2-0 musnah apabila Pasukan lawan bijak menggunakan peluang yang terhidang kerana tiga dari empat percubaan mereka pada 10 minit terakhir menemui sentuhan gol lantas menguriskan reputasi cemerlang Penjaga Gol Catalyst FC.