Friday, February 5, 2010

TAWARAN PINJAMAN PELAJARAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR SESI PERTAMA TAHUN 2010

TAWARAN PINJAMAN PELAJARAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR SESI PERTAMA TAHUN 2010

Sukacita dimaklumkan bahawa Tabung Kumpulan Wang Biasiswa Negeri Selangor (TKWBNS) akan membuka permohonan Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Selangor bagi Sesi Pertama Tahun 2010 mulai 1 Februari 2010 (Isnin).

Sehubungan dengan itu, pelajar yang berminat bolehlah mendapatkan borang tersebut dengan mengemukan sampul surat 16cm x 23cm yang dilekatkan dengan setem 50 sen beralamat sendiri serta no. telefon untuk dihubungi beserta wang pos atau money order bernilai RM 3.00 atas nama Bendahari Kumpulan Wang Biasiswa Negeri Selangor ke alamat berikut :

BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
CAWANGAN BIASISWA & PINJAMAN PELAJARAN
PEJABAT SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI SELANGOR
TINGKAT 3, BANGUNAN SULTAN SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH
40503 SHAH ALAM SELANGOR DARUL EHSAN.

Tarikh tutup permohonan adalah pada 1 April 2010 (Khamis). Borang yang lengkap diisi hendaklah dihantar ke alamat di atas. Sebarang pertanyaan sila hubungi Urusetia di talian 03 5544 7480/7481/7482/7543.

Sekian dimaklumkan. Terima Kasih.

ADA HIKMAH DI SEBALIKNYA

Salam,

Sekadar catatan sahaja. Baru- baru ini kesemua pelajar B&K Semester 2 bertungkus- lumus untuk mendapatkan tempat bagi kursus tumpuan yang wajib diambil pada Semester 4 kelak. Walaupun pelbagai halangan ditempuhi semua pelajar, namun masih jua berusaha sedaya upaya melayakkan diri untuk mendaftar. Syabas ye kawan- kawan. Bak kata pepatah; ' nak seribu daya, tak nak seribu dalih', maka kita semua perlu mengambil iktibar atas pengalaman yang dilalui. Sebagai bakal kaunselor, amalan bertangguh mendatangkan kesulitan.

::Sekadar Kenangan Yang telah dibekukan~~~hehehe

Wednesday, February 3, 2010

KEM T.O.T. BAGI PELAJAR SEMESTER 2 B&K

Sila ambil perhatian ye kekawan...

Semua pelajar B&K Semester 2 digalakkan untuk menyertai Kem T.O.T. yang dianjurkan oleh pelajar B&K Semester 3. Untuk pengetahuan kawan- kawan, Kem ini merupakan salah satu daripada kerja kursus bagi Kelompok Berstruktur yang menjadi kemestian kepada semua pelajar Semester 3 termasuklah kita semua yang bakal memasuki semester seterusnya pada Julai kelak. Berikut merupakan butiran maklumat mengenai program ini:

TARIKH : 19, 20, 21 FEBRUARI 2010
TEMPAT : HIR RESORT, SELANGOR
BAYARAN : RM 100

Untuk maklumat kawan- kawan lagi, penyertaan ini akan disediakan sijil. Harapan kami agar kawan- kawan dapat memberikan kerjasama yang sepadunya untuk menyertai Kem ini untuk mengumpul pengetahuan serta pengalaman baru. Tambahan lagi, Encik Taqiudin akan bersama kesemua peserta kem tersebut.
Akhir kata, Kitalah Pemangkin Kaunselor Bitara.

Insya- Allah.

P/S : sila respon secepat yang mungkin ye.. A.S.A.P
p.p.s : sekiranya kesemua daripada kita menyertai Kem ini kemungkinan besar semasa kita dilonggarkan untuk tidak menganjurkan projek yang sama bagi semester 3 kelak.

Tuesday, February 2, 2010

Hatrik Fauzie Gagal Bantu Kemenangan Kepada Catalyst B


Tanjung Malim: ‘Serba tidak Menjadi’  itulah kata-kata yang terbit dari Penyerang lincah berbakat dari pasukan Catalyst B  Muhamad Fauzie Mansor setelah pasukan Catalyst B tewas  5 -6 kepada pasukan catalyst A lewat malam tadi,walaupun beliau mencipta Hatrik bergaya namum semuanya musnah . Menurut Hisyam rakan sepasukan Fauzie, saingan dari pasukan lawan amat mengejutkan kerana mampu bangkit dari ketinggalan 3-0 setelah fauzie meletakkan Catalyst B selesa dihadapan pada minit ke 3,7,dan 14.Namun Catalyst A yang dibarisi Khod,Helmi,Fendi serta permain import dari Sri langka  yang hanya ingin dikenali sebagai Afiq dan Penjaga Gol berbakat dari Maxico iaitu Rusman lebih bijak menguasai perlawanan untuk Selesa dihadapan pada kedudukan 4-3 sebelum Ali hardi membalas dengan dua gol mengejut untuk menyepikan sorakan penyokong Catalyst A yang mula membaling objek di dalam Padang  untuk menjadikan kedudukan terkini 5-4, namum kepenatan mula menghantui Pasukan Catalyst B apabila mula beraksi hambar,Kealpaan ini dihukum oleh pasukan lawan apabila dengan tiba-tiba Faisal tanpa disengajakan menjaringkan gol sendiri setelah berlaku suasana kelam kabut di depan pintu gol dan menjadi kedudukan kini terikat 5-5. Keyakinan untuk berakhir pada kedudukan seri dihukum oleh Khod apabila melakukan gerakan solo u bergaya sebelum menewas penjaga gol Catalyst B, dan serta merta pengadil meniup wisel penamat.Kekalahan ini amat memeritkan untuk Catalyst B kerana walaupun menguasai 55 peratus perlawanan dan sekurang-kurangnya Fauzie mensia-siakan 5 peluang walaupun hanya berdepan dengan penjaga Gol Catalyst A Rusman Ismail yang dianugerahkan pemain terbaik perlawanan.
Catalyst A: Khodri,Fendi,Helmi,Afiq,Rusman.
Catalyst B:Fauzie,Hisyam,Khairuddin,Ali Hardi.

Monday, February 1, 2010

matrix + STAM = stress!!!

TG. MALIM- Sekumpulan pelajar bach 09/10 mengalami tahap stres yang kritikal apabila kursus tumpuan yang dipohon ditolak mentah- mentah atas alasan tiada kelayakan STPM. Baru- baru ini seorang pelajar (AKU r tuh) yang meminta kelulusan untuk mengambil kursus Bahasa Melayu gagal berbuat demikian kerana tiada kelayakan Bahasa Melayu peringkat STPM. Bagi rakan- rakan yang berniat untuk mengambil luar daripada fakulti dinasihatkan berjumpa dahulu dengan Ketua Jabatan FSKPM supaya tiada sebarang kesulitan pada masa akan datang. Walaupun Ketua Jabatan di luar fakulti meluluskan namun bimbang sekiranya Dekan FSKPM sendiri yang tidak meluluskannya. Perhatian kepada rakan- rakan sekiranya ada sebarang perubahan maklumat sila maklumkan kepada  Saudara Khairudin atau Saudari Mastura. Bersama kita memartabatkan profession ke arah kegemilangan.